menu

All-inclusive kinderopvang

All-inclusive kinderopvang bij Het Paleisje

All-inclusive kinderopvang bij Het Paleisje onderscheidt zich door haar kwaliteit en service. Zo bieden wij alles aan wat een kind nodig heeft.
Bij de dagopvang van 0 tot 4 jaar bieden wij voor de baby flesvoeding Nutrilon 1 + 2 of Hero 1 + 2, verse fruithap, verse groentehap, luiers, flesje met speen en een slaapzak. Mocht het kind afwijken van de bovenstaande flesvoeding dan vragen wij wel de ouders of ze deze voeding willen meenemen. Borstvoeding kan gewoon meegegeven worden. Deze warmen wij op, op het moment dat het kind moet eten. Voor de dreumesen en de peuters bieden wij vers fruit, broodmaaltijd, warme maaltijd, eigen tandenborstel en slaapzak. Alle producten die worden gebruikt zijn vers en dragen bij aan een gezonde levensstijl. Voor de Vroege Vogel opvang, dit zijn kindjes die beginnen om 07:00 uur, bieden wij een ontbijtservice aan. Ook dit is in de prijs inbegrepen!
Bij de Buitenschoolse Opvang van 4 tot 12 jaar krijgt uw kind vers fruit, op korte schooldagen en bij vakanties een broodmaaltijd met melk, in de namiddag (rond 16.30) een verse bereide warme maaltijd, drinken en tussendoortje na schooltijd.
Dit alles zit bij de prijs inbegrepen, u hoeft er niet extra voor te betalen. Dát noemen wij pas echt All-inclusive kinderopvang!


Wennen aan de kinderopvang

Voor de plaatsing worden de ouders uitgenodigd voor een intake gesprek. In dit gesprek wordt de dagelijkse gang van zaken besproken en informatie gevraagd met betrekking tot het kind. Om de overgang van huis naar Het Paleisje zo goed en rustig mogelijk te laten verlopen, hanteren wij een wenperiode. De wenperiode bestaat uit twee dagdelen en is als volgt opgebouwd. De eerste halve dag went uw kind een uur in het bijzijn van een ouder/verzorger. De tweede halve dag blijft uw kind zonder ouder/verzorger. Wij verzoeken de ouders/verzorgers om vooral in de eerste periode te allen tijde bereikbaar te zijn. De wenperiode gaat in vanaf twee weken voor de officiële opvangdatum.


Voorbereiding op de basisschool

Naast het spelen is er ook tijd voor gerichte activiteiten, die het kind helpen voorbereiden voor de basisschool. Het 3+ project noemen wij dit. Zo doen wij aan leren tellen, kleuren herkennen, het onderscheiden van vormen, de dagen van de week oefenen en aan zang en dans. Er worden bewegingen voor de grove en fijn motoriek geoefend op de meest uiteenlopende muziek van kinderliedjes tot aan klassiek. Dagelijks worden er ’s ochtends tafel gesprekjes gehouden over de belevenissen van thuis, zo worden ze alvast vertrouwd met de kringgesprekjes op de basisschool.


Familiair – iedereen voelt zich thuis bij Het Paleisje

Het Paleisje streeft ernaar om een opvang te zijn waar kinderen, ouders en leidsters zich thuis voelen. Het is voor ons heel belangrijk om de harmonieuze sfeer al bij binnenkomst te proeven. Door de geringe groepen per locatie is het voor iedereen mogelijk om een persoonlijke band met elkaar op te bouwen. Wij zijn dan ook met elkaar één grote familie.
Het kind staat bij ons centraal, maar dat neemt niet weg dat de ouders/verzorgers bij ons heel belangrijk zijn. Omdat wij samen de opvoeding delen is het belangrijk dat het kind dezelfde normen en waarden krijgt als thuis. Wij sluiten ons zoveel mogelijk aan bij de thuissituatie, zo is de drempel om naar Het Paleisje te komen, voor zowel de ouders/verzorgers als het kind enorm laag.

Terug naar boven